Tasan leder

Tasanleder van Haveco

Tasan leder is een ledersoort met een micro vezel bovenlaag. Dit wil zeggen dat er op de ruwe onderlaag van de  runderhuiden een microvezel bovenlaag wordt gedrukt. Deze bovenlaag geeft het leder een twee kleuren effect. Het twee kleuren effect draagt bij aan het romantische karakter van Tasan leder. Door dit effect is het mogelijk om verschillen te krijgen in licht en donker tussen de verschillende pandjes. Deze verschillen geven het leder een extra dimensie en zijn derhalve geen reden tot reclamatie.

De micro vezel bovenlaag geeft het leder een hoog aaibaarheidsgehalte. Dit samen met het romantische twee kleuren effect zorgt voor een commercieel succesvolle ledersoort.

Tasan leder heeft een dikte van 1,5 mm, dit is 30% tot 50% dikker dan normaal geverfd leder. Door deze dikte is Tasan leder sterker en heeft het een hele mooie, volle, dikke uitstraling. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, zal er altijd sprake zijn van enige plooivorming.  Door de micro vezel bovenlaag zal Tasan licht kleur afgeven (vooral in het begin), dit vanwege stofdeeltjes in de micro vezel.

tasan leder