Africa leder

Een meubel in het mooie Africa leder is een hoogstaand kwaliteitsproduct. Africa leder is een ledersoort met een stoere uitstraling en een dikte van 1,3 – 1,5 mm. De herkomst van de huiden is Europa en Noord-Italie.

Africa leder is chroomgelooid met een plantaardige nalooing. Door een speciale mix van wax en olie krigt het zijn stoere ”softlook” en voelt het tevens prettig aan. Africa leder ziet er stoer uit met zijn natuurlijke netebeten, hoornsteken, genezen krassen en kleurschakeringen.

Van fabriekswege is het leder voorzien van een middelsterke beschermlaag, waardoor het tot op een zekere hoogte water-, vuil en vetafstotend is. Door zijn middelsterke finishing (6-7 op de schaal van 10) zal het leder in de loop  der tijd en afhankelijk van gebruik, gebruikskenmerken gaan vertonen.

Wij adviseren u, afhankelijk van gebruik en naar uw eigen beoordeling, na ca. 8 maanden de beschermlaag door middel van een bijgaande kleurloze spray te reaktiveren. Deze spray krijgt u gratis bij aankoop van een meubel uit deze collectie.

Africa leder.